strona główna
unicef
erasmus
godło
BIP
Dziś mamy: środa 2024-04-24 , imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
PlanyAktualnościDokumenty szkolneProgramy i podręcznikiPsycholog, Pedagog, Pedagog SpecjalnyEgzaminy i sprawdziany
Jesteś w: » Obiady

Obiady

 

Obiady

Podstawą wydania obiadu jest posiadanie aktywnej karty magnetycznej, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie  informatycznym. Wydanie karty lub duplikatu karty to koszt 5 zł.

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że opłaty dokonuje się za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach.

 

ODPIS ZA OBIADY :

 

- Nieobecność na obiadach prosimy zgłaszać niezwłocznie od momentu powzięcia decyzji o pozostawieniu dziecka w domu na dłuższy czas (minimum 5 dni), np. choroby. 

 

- Fakt nieobecności zgłaszamy na adres e-mail: intendent@zs8.eu lub SMS na numer telefonu 509 894 451

 

- Po powrocie do szkoły należy złożyć w sekretariacie szkoły podanie, które jest załącznikiem do poniższego regulaminu:

 REGULAMIN STOŁÓWKI

 

OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM płacone z góry od 22 do końca miesiąca.

 

W miesiącu maju 2024 roku wypada 14 dni żywieniowych.

Pełna opłata wynosi  uczniowie - 70zł + 2 zł*, nauczyciele –98 zł + 2 zł*        

                                                              

*Jednocześnie prosimy o dobrowolne wpłaty po 2 zł miesięcznie, uzbierana kwota przeznaczona będzie na ubytki w stołówce szkolnej. Kwotę tą można doliczyć do opłat za obiady.

  W tytule przelewu należy  podać:

1. obiady za jaki miesiąc
2. imię i nazwisko ucznia, klasa

NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY32 1160 2202 0000 0003 2824 6773

 

 

 

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH

1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13.Łubin i produkty pochodne

14.Mięczaki i produkty pochodne 

 

 INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH

ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon,  czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS od 15.04.2024 do 26.04.2024

 

15.04.2024 ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY ,MAKARON CARBONARA , HERBATA , OWOC 1,6,7,9,3
16.04.2024 ZUPA OGÓRKOWA , KOTLET WIEPRZOWY PANIEROWANY, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM , SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY , KOMPOT 1,6,7,9,10,11,3,5,12
17.04.2024 ZUPA KRUPNIK , ŻEBERKA W SOSIE WŁASNYM , KASZA BULGUR , SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ ,SOK 1,6,7,9,10,8
18.04.2024 ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM ,FILET Z KURCZAKA W SOSIE SEROWYM . RYŻ ,KISIEL 1,6,7,9,10,11
19.04.2024 BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM , NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I JOGURTEM ,SOK 1,6,10,3,11
22.04.2024 ZUPA GROCHOWA , MAKARON Z FETĄ I SZPINAKIEM ,HERBATA , OWOC 1,6,8,9,10,11,3
23.04.2024 ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ , DEVOLAY Z SEREM , ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM , SURÓWKA Z MARCHWI I JABŁKA , KOMPOT 1,6,7,9,10,3
24.04.2024 ZUPA GRZYBOWA , FASOLKA PO BRETOŃSKU , PIECZYWO , HERBATA OWOCOWA , JOGURT 1,3,6,7,10,9,12,5,8
25.04.2024 RYŻ NA ROSOLE , SCHAB W SOSIE WŁASNYM ,KLUSKI GNOCCHI , BURACZKI , HERBATA 1,7,3,5,9
26.04.2024 ZUPA ZIEMNIACZANA , KNEDLE Z NADZIENIEM ŚLIWKOWYM ,I JOGURTEM, HERBATA 1,6,9,7,3

 

BIPBasenGaleriaPlan lekcjiSport