Jesteś w: » Obiady |
Obiady
Obiady
Podstawą wydania obiadu jest posiadanie aktywnej karty magnetycznej, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie informatycznym. Wydanie karty lub duplikatu karty to koszt 5 zł.
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że opłaty dokonuje się za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach. W wyjątkowych przypadkach np. choroba trwająca minimum 5 dni, możliwy jest odpis obiadu. Aby uzyskać odpis obiadu należy niezwłocznie zgłosić fakt nieobecności na adres e-mailowy intendent@zs8.eu lub pod numerem telefonu 509 894 451. Po powrocie do szkoły należy w tej sprawie złożyć podanie zgodnie z regulaminem stołówki
OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM- płacone z góry od 22 do końca miesiąca.
W miesiącu grudniu 2023 wypada 16 dni żywieniowych .Pełna opłata wynosi uczniowie - 80,00 zł + 2 zł*, nauczyciele – 112,00 zł + 2 zł*
*Jednocześnie prosimy o dobrowolne wpłaty po 2 zł miesięcznie, uzbierana kwota przeznaczona będzie na ubytki w stołówce szkolnej. Kwotę tą można doliczyć do opłat za obiady.
W tytule przelewu należy podać:
1. obiady za jaki miesiąc
2. imię i nazwisko ucznia, klasa
NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY: 32 1160 2202 0000 0003 2824 6773
Karty obiadowe wydawane są od 10.35 do 10.45
OSOBA DO KONTAKTU - INTENDENT
Agnieszka Cereficka
SP nr 8 w Toruniu
tel. 509894451
WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH
1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne
INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH
ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)
* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
JADŁOSPIS ZA OKRES OD 23.11.2023 DO 06.12.2023
23.11.2023 |
ZUPA KRUPNIK, SPAGHETTI BOLOGNESE, KOMPOT OWOCOWY. |
1,3,5,6,7,9,10 |
24.11.2023 |
BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM , PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ , KOMPOT JABŁKOWY. |
1,3,6,7,9 |
27.11.2023 |
ZUPA GROCHOWA NA WĘDZONCE , MAKARON Z PARÓWKĄ W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM , KOMPOT WIELOOWOCOWY. |
1,7,9,3 |
28.11.2023 |
ZUPA SEROWA Z GRZANKAMI , KOTLET DROBIOWY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM , MIZERIA, HERBATA, GRUSZKA. |
1,3,6,7,9 |
29.11.2023 |
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, PIECZEŃ Z KARKÓWKI W SOSIE WŁASNYM, KOPYTKA , KOMPOT JABŁKOWY. |
1,3,7,9 |
30.11.2023 |
ŻUREK , GULARZ WIEPRZOWY , KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI, HERBATA OWOCOWA, JABŁKO. |
1,3,9 |
01.12.2023 |
ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM , NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I JOGURTEM NATURALNYM , SOK. |
1,3,7,9 |
04.12.2023 |
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI , KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ,KASZA BULGUR , SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM , HERBATA. |
1,3,6,7,9 |
05.12.2023 |
RYŻ NA ROSOLE, LENIWE PIEROGI Z MASŁEM CUKREM I CYNAMONEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY JABŁKO. |
1,3,9 |
06.12.2023 |
ZUPA JARZYNOWA , FILET Z INDYKA W SOSIE SEROWYM , RYŻ , SURÓWKA Z PORY , HERBATA OWOCOWA. |
1,3,9,7 |