Jesteś w: » Obiady |
Obiady
Obiady
W CZASIE REKOLEKCJI WIELKOPOSTNYCH (29,30,31 MARCA ) OBIADÓW NIE BĘDZIE
Kwota za niewykorzystane obiady w miesiącu Marcu (Rekolekcje Wielkopostne) zostanie odliczona od opłaty za miesiąc Kwiecień.
Podstawą wydania obiadu jest posiadanie aktywnej karty magnetycznej, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie informatycznym. Wydanie karty lub duplikatu karty to koszt 5 zł.
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że opłaty dokonuje się za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach. W wyjątkowych przypadkach np. choroba trwająca minimum 5 dni, możliwy jest odpis obiadu. Aby uzyskać odpis obiadu należy niezwłocznie zgłosić fakt nieobecności na adres e-mailowy intendent@zs8.eu lub pod numerem telefonu 509 894 451. Po powrocie do szkoły należy w tej sprawie złożyć podanie zgodnie z regulaminem stołówki
OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM- płacone z góry od 22 do końca miesiąca.
Dnia 01.06.2023 obiadów nie będzie.
W miesiącu czerwcu wypada 13 dni żywieniowych.Pełna opłata wynosi uczniowie -67,00 zł nauczyciele – 93,00 zł
W tytule przelewu należy podać:
1. obiady za miesiąc czerwiec 2023 rok
2. imię i nazwisko ucznia lub nauczyciela, klasa
NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY: 32 1160 2202 0000 0003 2824 6773
Karty obiadowe wydawane są od 10.35 do 10.45
OSOBA DO KONTAKTU - INTENDENT
Iwona Kaszubowska
SP nr 8 w Toruniu
tel. 509894451
WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH
1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne
INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH
ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)
* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
JADŁOSPIS ZA OKRES OD 5.06.2023r DO 22.06.2023r.
05.06.2023 |
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI , MAKARON W SOSIE CARBONARA , KOMPOT TRUSKAWKOWY . |
1,3,7,9,10 |
06.06.2023 |
ZACIERKA WIEJSKA , STEK WIEPRZOWY Z CEBULKĄ ,ZIEMNIAKI , BURACZKI , KOMPOT RABARBEROWY . |
1,3,9,10,7 |
07.06.2023 |
ROSÓŁ Z MAKARONEM , KOTLET WIEPRZOWY , ZIEMNIAKI , GOTOWANA MŁODA KAPUSTA Z ZASMAŻKĄ , HERBATA OWOCOWA. |
1,3,9,7,6 |
12.06.2023 |
ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM , PULPET GOTOWANY W SOSIE ŚMIETANOWO – KOPERKOWYM , ZIEMNIAKI ,MARCHEWKA Z GROSZKIEM, WODA Z CYTRYNĄ. |
1,9,3,7, |
13.06.2023 |
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI , GULASZ WIEPRZOWY W WARZYWACH , KASZA BULGUR , KOMPOT WIELOOWOCOWY . |
3,4,7,9, |
14.06.2023 |
ZUPA WIEJSKA Z ZIEMNIAKAMI , FASOLKA PO BRETOŃSKU , PIECZYWO ,HERBATA , BANAN . |
9,3,7,1, |
15.06.2023 |
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM , PLASUSZKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ , ZIEMNIAKI ,SURÓWKA Z SELERA, KOMPOT PORZECZKOWY |
9,1,3,7,10 |
16.06.2023 |
BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM , FILET Z MORSZCZUKA , ZIEMNIAKI , SUROWKA Z BIALEJ KAPUSTY , WODA Z CYTRYNĄ. |
1,7,9,3,4 |
19.06.2023 |
ZUPA ŻUREK , SPAGHETII , HERBATA , JOGURT OWOCOWY. |
1,3,7,9 |
20.06.2023 |
ZUPA Z FASOLI SZPARAGOWEJ , FILET Z KURCZAKA W SOSIE BROKUŁOWO – SEROWYM , RYŻ , KOMPOT JABŁKOWY. |
1,9,3,7, |
21.06.2023 |
ZUPA KRUPNIK , PIECZEŃ RZYMSKA , ZIEMNIAKI , SUROWKA Z BURACZKA , KOMPOT , KIWI. |
1,9,3,7, |
22.06.2023 |
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM , KOTLET DROBIOWY , ZIEMNIAKI , MIZERIA , KOMPOT. |
1,9,3,7,5,6, |