strona główna
unicef
erasmus
godło
Dziś mamy: piątek 2019-05-24 , imieniny: Joanny, Zdenka, Zuzanny
PlanyAktualnościDokumenty szkolneProgramy i podręcznikiPomoc, psycholog, pedagogEgzaminy i sprawdzianyNagroda w konkursie teatralnym
Jesteś w: » Obiady

Obiady

                        WAŻNA INFORMACJA

Z dniem 1 kwietnia 2018 r. w naszej szkole wprowadzone zostają magnetyczne karty obiadowe. Podstawą wydania obiadu będzie posiadanie wspomnianej karty, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie  informatycznym. W przypadku zgubienia karty, należy nabyć duplikat, za który pobierana będzie opłata w wysokości 5 zł

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że pracownicy i uczniowie dokonują opłaty za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach. Nie dokonuje się odpisów za dni nieobecności zarówno dla uczniów jak i pracowników. W wyjątkowych przypadkach (np. choroba trwająca ponad tydzień) opiekun prawny dziecka może wystosować podanie do dyrektora szkoły o zwolnienie z opłat za wskazany okres nieobecności. 

Dyrekcja Szkoły Podstawowej nr 8 informuje że od stycznia 2016 r wpłaty za obiady będą płacone z góry. Prosimy o podanie informacji jakiego miesiaca dotyczy wpłata. Opłaty prosimy dokonywać przelewem od 22 do końca każdego miesiąca.

OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM.

KARTY OBIADOWE WYDAWANE SĄ CODZIENNIE OD 10.35 DO 10.45 I 11.30 DO 11.40

NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY: 32 1160 2202 0000 0003 2824 6773

W miesiącu czerwcu 2019 wypada 13 dni żywieniowych. 

OPŁATA:

UCZNIOWIE -  43,60 zł
NAUCZYCIELE - 69,60 zł

W tytule przelewu należy  podać:
1. obiady za miesiąc czerwiec 2019
2. imię i nazwisko ucznia lub nauczyciela, klasa.

Iwona Kaszubowska

SP nr 8 w Toruniu
tel. 509894451

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH

1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13.Łubin i produkty pochodne

14.Mięczaki i produkty pochodne 

 

 INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH

ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon,  czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS  ZA OKRES OD 20.05.2019 DO 31.05.2019

 

20.05.2019

ZUPA KRUPNIK,PIEROGI Z BIAŁYM SEREM , MASŁEM I CUKREM, KOMPOT

1,6,7,9,10,

21.05.2019

ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM,PULPET WIEPRZOWY W SOSIE ŚMIETANOWYM, ZIEMNIAKI ,MARCHEW Z GROSZKIEM-GOTOWANA , HERBATA OWOCOWA.

1,3,6,7,9,10

 

 

22.05.2019

ZUPA JARZYNOWA , KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM , KASZA , OGÓREK KONSERWOWY,KOMPOT.

1,6,7,9,10

 

23.05.2019

RYŻ NA ROSOLE ,KOTLET MIELONY , ZIEMNIAKI ,SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSAKIEJ Z MAJONEZEM , SOK.

1,3,6,9

 

24.05.2019

ZUPA ZIEMNIACZANA , PULPET RYBNY W SOSIE PAPRYKOWO-BRZOSKWINIOWYM , RYŻ BRĄZOWY KOMPOT.

1,6,7,9,3

 

27.05.2019

POMIDOROWA Z RYŻEM , KOPYTKA Z KAPUSTĄ KISZONĄ ,HERBATA ,OWOC.

1,6,7,9,3

28.05.2019

BIAŁY BARSZCZ Z MAKARONEM, PALUSZKI DROBIOWE Z PIECZARKĄ ,ZIEMNIAKI , SAŁATA LODOWA Z OGÓRKIEM , KOMPOT.

1,6,7,9,3

 

29.05.2019

ZACIERKA WIEJSKA , LECZO, RYŻ ,HERBATA OWOCOWA.

1,6,7,9,3

30.05.2019

ZUPA SZCZAWIOWA Z MAKARONEM I JAJKIEM , BITKI Z SZYNKI ,KASZA , BURACZKI , KOMPOT.

1,5,6,7,9,3

 

31.05.2019

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY , MAKARON Z BIAŁYM SEREM , OWOC ,HERBATA.

 

1,6,7,9,3

 

BIPBasenGaleriaPlan lekcjiSport