strona główna
unicef
erasmus
godło
BIP
Dziś mamy: wtorek 2023-06-06 , imieniny: Laury, Laurentego, Nory
PlanyAktualnościDokumenty szkolneProgramy i podręcznikiPomoc, psycholog, pedagogEgzaminy i sprawdziany
Jesteś w: » Obiady

Obiady

Obiady

W CZASIE REKOLEKCJI WIELKOPOSTNYCH (29,30,31 MARCA ) OBIADÓW NIE BĘDZIE

Kwota za niewykorzystane obiady w miesiącu Marcu (Rekolekcje Wielkopostne) zostanie odliczona od opłaty za miesiąc Kwiecień.

Podstawą wydania obiadu jest posiadanie aktywnej karty magnetycznej, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie  informatycznym. Wydanie karty lub duplikatu karty to koszt 5 zł.

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że opłaty dokonuje się za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach. W wyjątkowych przypadkach np. choroba trwająca minimum 5 dni, możliwy jest odpis obiadu. Aby uzyskać odpis obiadu należy niezwłocznie zgłosić fakt nieobecności na adres e-mailowy intendent@zs8.eu lub pod numerem telefonu 509 894 451. Po powrocie do szkoły należy w tej sprawie złożyć podanie zgodnie z regulaminem stołówki

 

REGULAMIN STOŁÓWKI

OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM-  płacone z góry od 22 do końca miesiąca.

Dnia 01.06.2023 obiadów nie będzie.

W miesiącu czerwcu wypada 13 dni żywieniowych.Pełna opłata wynosi  uczniowie -67,00 zł nauczyciele – 93,00 zł

W tytule przelewu należy  podać:

1. obiady za miesiąc czerwiec 2023 rok
2. imię i nazwisko ucznia lub nauczyciela, klasa

NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY32 1160 2202 0000 0003 2824 6773

Karty obiadowe wydawane są od 10.35 do 10.45

OSOBA DO KONTAKTU - INTENDENT

Iwona Kaszubowska

SP nr 8 w Toruniu
tel. 509894451

 

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH

1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13.Łubin i produkty pochodne

14.Mięczaki i produkty pochodne 

 

 INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH

ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon,  czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS ZA OKRES OD 5.06.2023r DO 22.06.2023r.

05.06.2023

ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI , MAKARON W SOSIE CARBONARA , KOMPOT TRUSKAWKOWY .

1,3,7,9,10

06.06.2023

ZACIERKA WIEJSKA , STEK WIEPRZOWY Z CEBULKĄ ,ZIEMNIAKI , BURACZKI , KOMPOT RABARBEROWY .

1,3,9,10,7

07.06.2023

ROSÓŁ Z MAKARONEM , KOTLET WIEPRZOWY , ZIEMNIAKI , GOTOWANA MŁODA KAPUSTA Z ZASMAŻKĄ , HERBATA OWOCOWA.

1,3,9,7,6

12.06.2023

ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM , PULPET GOTOWANY W SOSIE ŚMIETANOWO – KOPERKOWYM , ZIEMNIAKI ,MARCHEWKA Z GROSZKIEM, WODA Z CYTRYNĄ.

1,9,3,7,

13.06.2023

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI , GULASZ WIEPRZOWY W WARZYWACH , KASZA BULGUR , KOMPOT WIELOOWOCOWY .

3,4,7,9,

14.06.2023

ZUPA WIEJSKA Z ZIEMNIAKAMI , FASOLKA PO BRETOŃSKU , PIECZYWO ,HERBATA , BANAN .

9,3,7,1,

15.06.2023

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM , PLASUSZKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ , ZIEMNIAKI ,SURÓWKA Z SELERA, KOMPOT PORZECZKOWY

9,1,3,7,10

16.06.2023

BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM , FILET Z MORSZCZUKA , ZIEMNIAKI , SUROWKA Z BIALEJ KAPUSTY , WODA Z CYTRYNĄ.

1,7,9,3,4

19.06.2023

ZUPA ŻUREK , SPAGHETII , HERBATA , JOGURT OWOCOWY.

1,3,7,9

20.06.2023

ZUPA Z FASOLI SZPARAGOWEJ , FILET Z KURCZAKA W SOSIE BROKUŁOWO – SEROWYM , RYŻ , KOMPOT JABŁKOWY.

1,9,3,7,

21.06.2023

ZUPA KRUPNIK , PIECZEŃ RZYMSKA , ZIEMNIAKI , SUROWKA Z BURACZKA , KOMPOT , KIWI.

1,9,3,7,

22.06.2023

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM , KOTLET DROBIOWY , ZIEMNIAKI , MIZERIA , KOMPOT.

1,9,3,7,5,6,

 

BIPBasenGaleriaPlan lekcjiSport