strona główna
unicef
erasmus
godło
BIP
Dziś mamy: wtorek 2023-12-05 , imieniny: Kryspiny, Norberta, Sabiny
PlanyAktualnościDokumenty szkolneProgramy i podręcznikiPsycholog, Pedagog, Pedagog SpecjalnyEgzaminy i sprawdziany
Jesteś w: » Obiady

Obiady

 

Obiady

Podstawą wydania obiadu jest posiadanie aktywnej karty magnetycznej, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie  informatycznym. Wydanie karty lub duplikatu karty to koszt 5 zł.

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że opłaty dokonuje się za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach. W wyjątkowych przypadkach np. choroba trwająca minimum 5 dni, możliwy jest odpis obiadu. Aby uzyskać odpis obiadu należy niezwłocznie zgłosić fakt nieobecności na adres e-mailowy intendent@zs8.eu lub pod numerem telefonu 509 894 451. Po powrocie do szkoły należy w tej sprawie złożyć podanie zgodnie z regulaminem stołówki

 

 REGULAMIN STOŁÓWKI

OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM płacone z góry od 22 do końca miesiąca.

 

W miesiącu grudniu 2023 wypada 16 dni żywieniowych .Pełna opłata wynosi  uczniowie - 80,00 zł + 2 zł*, nauczyciele – 112,00 zł   + 2 zł*                                                                      

*Jednocześnie prosimy o dobrowolne wpłaty po 2 zł miesięcznie, uzbierana kwota przeznaczona będzie na ubytki w stołówce szkolnej. Kwotę tą można doliczyć do opłat za obiady.

  W tytule przelewu należy  podać:

1. obiady za jaki miesiąc
2. imię i nazwisko ucznia, klasa

NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY32 1160 2202 0000 0003 2824 6773

 

Karty obiadowe wydawane są od 10.35 do 10.45

OSOBA DO KONTAKTU - INTENDENT

Agnieszka Cereficka

SP nr 8 w Toruniu
tel. 509894451

 

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH

1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13.Łubin i produkty pochodne

14.Mięczaki i produkty pochodne 

 

 INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH

ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon,  czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

JADŁOSPIS ZA OKRES OD 23.11.2023 DO 06.12.2023

23.11.2023

ZUPA KRUPNIK, SPAGHETTI BOLOGNESE, KOMPOT OWOCOWY.

1,3,5,6,7,9,10

24.11.2023

BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM , PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ , KOMPOT JABŁKOWY.

1,3,6,7,9

27.11.2023

ZUPA GROCHOWA NA WĘDZONCE , MAKARON Z PARÓWKĄ W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM , KOMPOT WIELOOWOCOWY.

1,7,9,3

28.11.2023

ZUPA SEROWA Z GRZANKAMI , KOTLET DROBIOWY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM , MIZERIA, HERBATA, GRUSZKA.

1,3,6,7,9

29.11.2023

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, PIECZEŃ Z KARKÓWKI W SOSIE WŁASNYM, KOPYTKA , KOMPOT JABŁKOWY.

1,3,7,9

30.11.2023

ŻUREK , GULARZ WIEPRZOWY , KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI, HERBATA OWOCOWA, JABŁKO.

1,3,9

01.12.2023

ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM , NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I JOGURTEM NATURALNYM , SOK.

1,3,7,9

   04.12.2023

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI , KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ,KASZA BULGUR , SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z JABŁKIEM , HERBATA.

1,3,6,7,9

  05.12.2023

RYŻ NA ROSOLE, LENIWE PIEROGI Z MASŁEM CUKREM I CYNAMONEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY  JABŁKO.

1,3,9

  06.12.2023

ZUPA JARZYNOWA , FILET Z INDYKA W SOSIE SEROWYM , RYŻ , SURÓWKA Z PORY , HERBATA OWOCOWA.

1,3,9,7

 

BIPBasenGaleriaPlan lekcjiSport